Kincskeresők esszépályázat – Felhívás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Mentor TT és a Kincskeresők Tájegységi Értéktár idén is meghirdeti a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok esszépályázatát. Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez, közösségeihez, személyiségeihez kapcsolódó munkákkal, családtörténettel vagy bármilyen tetszés szerint választható helytörténeti témával. Pályázni lehet továbbá a Kincskeresők korábbi (1–15.) konferenciáin elhangzott előadások írott változatával.
Cél: hogy így is a széles nagyközönség elő tárjuk szülőföldünk rejtőzködő kincseit.
Célcsoport:
 1. Az alapiskolák felső tagozatos tanulói, valamint a gimnáziumok és középiskolák diákjai;
 2. a Kincskeresők korábbi (1–15.) konferenciáinak előadói és/vagy felkészítő tanárai.
Formai követelmények:
 • World dokumentumban, Times New Roman 12-es betűtípussal, képekkel és mellékletekkel illusztrálva max. 20 normaoldal (1 normaoldal szóközzel együtt 1800 leütésből ál, vagyis 30 sor, soronként 60 leütés).
 • A szövegben jelölni kell a képek és/vagy mellékletek helyét.
 • A szöveg végén (ha idézet van, az idézet végén is) fel kell tüntetni a felhasznált forrásokat, az internetes oldalaknál a letöltés dátumát, valamint egy jegyzékben a képaláírásokat a képek azonosító jelzetével.
 • A képeket és mellékleteket a szöveggel egy mappában, nem a szöveg közé ékelve kell beküldeni.
 • Az esszé címe és (ha van) alcíme alatt a következő adatokat kell feltüntetni:
Elhangzott a Kincskeresők konferenciáján,
Előadó(k): …………           
Felkészítő tanár: ……….
Iskola/szervezet/intézmény: …………………
Értékelés/jutalmazás:
 1. A jelenleg iskolás korú diákok a konferencián is érvényes feltételek alapján arany, ezüst vagy bronzsávos besorolást tartalmazó oklevelet kapnak. Az Ady-ösztöndíjra pályázóknak kérésükre Tehetségpont igazolást állítunk ki.
 2. A beküldött munkákat feltöltjük a Felvidéki Magyar Értéktár honlapjára (https://www.ertektarak.sk/)
 3. Azok a már felnőtt korú, egykori diákok, akik beküldik a régebben elhangzott munkájukat, meghívást kapnak a SZMMI szervezésében megvalósuló FMÉ évértékelő konferenciájára, valamint a Pro Patria Honismereti Szövetség Mérföldkövek c. konferenciájára.
 4. A beküldött munkákból válogatást jelentetünk meg a Talentum kiadványsorozat Talentum 4 – Kincskeresők tematikus kötetben.
 5. Az arra érdemes munkáknak további publikációs lehetőségeket kínálunk.
Beküldési határidő: folyamatos.
Beküldési határidő nincs, folyamatosan várjuk az elkészült munkákat, mert célunk, hogy minél több helyi értéket jelentessünk meg és tárjunk a széles nyilvánosság elé.
A pályamunkákat a kincskeresok10@gmail.com címre várjuk, a beérkező munkákról értesítést küldünk.
További információk: a fenti e-mai címen kaphatók vagy Szanyi Mária, a Kincskeresők főszervezője nyújt,
tel.: 031-780-4864 vagy a 0911-451024.
Kedves (régi és új) Kincskeresők!
Reméljük, a vírushelyzet miatti bizonytalanság sem vette el senki kedvét a helytörténeti kutatástól, és jut idő egy-egy szép, értékes helytörténeti témán dolgozni. Most alkalmas a családi hagyományokhoz nyúlni és felgyűjteni minden emlékanyagot. De szép emlék lehet egy-egy korábbi Kincskereső konferencia is, amelynek összegyűjtött anyaga nagyrészt a fiókban maradt. Most mindezt napvilágra kerülhet, csak az egykori előadások alapján meg kell írni az esszét és képekkel illusztrálva beküldeni a fenti címre!
Ehhez kíván erőt, alkotókedvet és személyes találkozást a Kincskeresők XVI. konferenciáján!
A Kincskeresők szervezőcsapata
Print Friendly, PDF & Email

Next Post

Elérhetőség

ked dec 14 , 2021
Elérhetőség Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács Kodály Zoltán utca 2367/49 SK-924 01 Galánta +421 (0) 903 93 10 43 tehetseg@tehetseg.sk Postacím:     Mentor TT, P.O. Box 60 , 924 01 Galánta, Vezetőség: Elnök: Hanesz Angelika Vezetőség: Pék László, Szanyi Mária, Horváth Judit, Rancsó Andrea