KINCSKERESŐK XVII. – Felhívás!

Helyi értékeket kutató diákok konferenciája

 A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT idén 17. alkalommal hirdeti meg a

Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek megismertetése 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, ill. tárgyi emlékek bemutatásával.

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételek: Jelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával. (Egy iskola vagy civil szervezet képviseletében legfeljebb 2 csapat.)

A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse vagy az adott témában jártas történész, muzeológus, helytörténész stb.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) és az írásbeli összefoglaló végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, szül. éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Értékelés: Arany, ezüst, bronz sávos minősítés, az előadás és témaválasztás alapján.

 Minden előadó diák oklevélben és könyvjutalomban részesül.

Az országos konferencia időpontja és helyszíne:

  1. november 9–10., Galánta (a helyszín címét a jelentkezések beérkezése után pontosítjuk)

Ha a vírushelyzet miatt nem tartható meg a jelenléti konferencia, videókonferenciát tartunk.

 Jelentkezési határidő: 2022. október 30.

 Jelentkezés:

Az elektronikus jelentkezési lap megtalálható az alábbi linken (ha nem nyílik automatikusan, a böngészőbe kell bemásolni):

https://forms.gle/iDWAjk7zSB6qMVgb7

A jelentkezési lapot kérjük minden csapatra külön, hiánytalanul kitölteni.

A jelentkezés fontos része a pályamunka 1–2 oldalas összefoglalása és a forrásanyag, melyet az elektronikus jelentkezési lap megfelelő pontjához kell csatolni. Az összefoglaló címe után kérjük feltüntetni az előadók nevét, felkészítőjét és iskoláját.

Részvételi díj: 3.- €/fő.

Határidő után érkező vagy hiányosan kitöltött jelentkezési lapot nem vesszük figyelembe!

További információk: Szanyi Mária, ‘ 031 / 780 4864, È0911 451 024,

Szabó Judit ‘ 031 / 780 7935, È0917 539 964

                         kincskeresok10@gmail.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Next Post

Meghívó

szo nov 5 , 2022