Néhány gondolat

„A jövőt nem lehet előre megjósolni, de a jövőnket fel lehet találni!” – írta Gábor Dénes Nobel-díjas tudós. Ehhez viszont felelősségteljes feltalálók, tehetséges emberek kellenek.

A Mentor TT célja a szlovákiai magyar nemzetiségű tehetséges fiatalok segítése és támogatása a magyar kulturális örökség, a természeti és szellemi értékek ápolása és fejlesztése a tudomány, művészetek és sport területén. Szakmai és anyagi segítséget igyekszik nyújtani a tehetséges diákoknak, ösztöndíjak, tehetségprogramok és versenyek formájában támogatni a fiatalok hazai és nemzetközi kapcsolatainak kialakítását.

Szervezetünk együttműködik a magyarországi Nemzeti Tehetségsegítő Tanáccsal, illetve kapcsolódik az Európai Tehetségsegítő Hálózathoz.

A természettudományi versenyek szervezésével a legfőbb célunk az, hogy minél több diák megszeresse a tudományokat, hogy elinduljon az ismeretszerzés kalandos és élményekben gazdag útján.

A Mentor Felvidéki Tehetségsegítő Tanács  (Mentor TT) bejegyeztetésére 2016. január 18-án került sor a SZK Belügyminisztériuma által. A 2017-es versenykiírástól kezdődően kapcsoljuk be a felvidéki magyar iskolák diákjait a Magyar Természettudományi Társulat által évente meghirdetett Teleki  Pál – földrajz,  a Herman Ottó – biológia és a Hevesy György – kémia kárpát-medencei versenyekbe és szervezzük meg számukra a versenyek felvidéki fordulóit.

 

Print Friendly, PDF & Email

Next Post

Talentum 3 - Kincskeresők (letölthető kiadvány)

hét ápr 3 , 2023