Teleki Pál Földrajz-földtan verseny – felvidéki forduló

2024. március 22-23-án Párkányban az Ady Endre Alapiskolában szervezték meg a XXX. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-földtan verseny felvidéki fordulóját.

A kétnapos felvidéki döntő izgalmas és érdekes programjait Bacsó Péter igazgató úr szervezte.

Pénteken a regisztráció után természetjárásra indult a csapat a Kovácspataki-hegyekbe, a Kovácspataki-dombok tanösvényen csodálatos panoráma tárult a résztvevők elé a tavaszi napsütésben.

Köszönet Bacsó Péternek a kiváló vezetésért, élményekért és  az izgalmas történetekért is.

Ezt követően  földrajzi tematikájú ismeretterjesztő előadásokat hallgattak a diákok és tanárok: Bokor Klára: Kuba két arca, majd Sztruhár Izrael Diána, Sztruhár György és Korpás Árpád: Felföldi Tájoló – az ismeretterjesztés és a hazaszeretet útján címmel.

Másnap, március 23-án a verseny ünnepélyes megnyitója után a felvidéki döntő tesztfeladatainak megoldása következett, a 100 kérdésből álló feladatsort a diákok figyelemmel oldották.

A verseny legeredményesebb résztvevői:

7. évfolyam:

  1. Faber Emese, Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola, Kassa
  2. Címer Vincze Dániel, Ady Endre Alapiskola, Párkány
  3. Pál Rebeka, Ady Endre Alapiskola, Párkány

8. évfolyam:

  1. Demo Leonard, Czuczor Gergely Alapiskola, Érsekújvár
  2. Szabó Zsombor, Ady Endre Alapiskola, Párkány
  3. Csuport Máté Bence, Ady Endre Alapiskola, Párkány

Gratulálunk a győzteseknek és sok sikert kívánunk a Kárpát-medencei döntőn, amely 2024. május 10-12-én lesz Egerben,  az  Eszterházy Károly Egyetemen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Next Post

Ady ösztöndíj 2023 - eredmények

vas ápr 28 , 2024
Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására” A 2023/2024-es tanévben elbírált sikeres pályázatok A MentorTT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett és feldolgozott pályázatok sikeres pályázóinak jegyzéke: Dóczi Balambér Képeš Lóránt Pleva András Álmos Pačuta Máté Varga Balázs Bendegúz Czajlik Csongor Bondor […]